DIERENAMBULANCE NOORD-WEST VELUWE SLUIT OVEREENKOMST MET DIERENOPVANGCENTRUM DE ARK EN 9 GEMEENTEN

Vanaf 1 januari 2021 verzorgt Stichting Dierenambulance Noord-West Veluwe in samenwerking met Stichting Regionaal Dierencentrum de Ark de opvang en transport voor dieren in nood in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde. Zij zullen alle transporten van dieren in nood voor deze gemeenten gaan verzorgen. De dierenambulance haalt ook de aangereden dieren, niet zijnde (klein)wild op, om deze te controleren op eventueel aanwezigheid van een chip en meld deze aan bij Amivedi Harderwijk of het betreffende Faunabeheer/ Groennet. Voor alle gevallen zijn de dierenambulance en het dierencentrum bereikbaar tussen 8:00 en 18:00 uur, echter in levensbedreigende situaties is de dierenambulance uiteraard 24/7 bereikbaar. Na jaren van onduidelijkheden en de vele vragen van de inwoners hebben de betreffende gemeenten in samenspraak met de dierenambulance en het dierencentrum besloten om wettelijke verplichtingen omtrent opvang en vervoer van honden en katten uit te breiden naar alle dieren niet zijnde (klein) wild. Deze overeenkomst zal een grote bijdrage leveren aan het dierenwelzijn in de regio. Stichting Dierenambulance Noord-West Veluwe en Stichting Dierencentrum De Ark zijn beide non-profit organisaties met veel vrijwilligers en in belangrijke mate afhankelijk van bijdragen van gemeenten, donaties en legaten. Wilt u ze steunen bezoek dan de website van het dierencentrum of van de dierenambulance. Uw steun wordt zeer gewaardeerd! Vindt of ziet u een dier in nood: bel de dierenambulance! 0341-230529. Naast het regelen van transport zal de centrale van de dierenambulance u ook telefonisch adviseren. Vaak ben jij daarmee en vooral het dier geholpen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: